Kako poteka barvanje strehe?

Kdaj je potrebno prenoviti streho?

Streha je potrebna prenove, ko se splošno stanje površine poslabša, se na površini se zadržuje vlaga, raste mah in lišaji. Sanacija strehe je možna le pod pogojem, da je kritina trdna, da ne poka ali se lušči. Pred barvanjem površino dobro očistimo. Eventuelni mah in lišaje moramo v celoti odstraniti - najbolje je oprati z opremo za pranje pod visokim pritiskom. Delo s premazom je enostavno, izbira načina nanašanja je odvisna od podlage same.

Kakšno znanje je potrebno za prenovo strehe?

Za prenovo strehe v bistvu ni potrebnega posebnega znanja. V splošnem je kot vedno pri barvanju, odločilnega pomena za dobro izvedbo ustrezna priprava podlage in barvanje v za barvanje primernih pogojih.

Kakšni so ustrezni pogoji za prenovo strehe?

Ustrezni pogoji za aplikacijo so temperatura zraka, podlage in barve med 15 in 25°C, relativna zračna vlažnost med 40 in 85%. Zelo nizka jakost vetra ali brezvetrje. Dež ne sme pasti na barvano površino minimalno 4 ure po barvanju (20°C).

Kakšna je priprava premaza za delo?

Premaz nanašamo v dveh nanosih. Prvi premaz razredčimo 20% z vodovodno vodo (20°C), da ga naredimo redkejšega in ga podlaga bolj vpije v globino. Drugi premaz po potrebi redčimo 5%. Poraba za oba nanosa je odvisna od podlage in varira od 350-450 g/m2.

Kakšna oprema je potrebna za prenovo strehe?

Ustrezna oprema: visokotlačni čistilec, čopič, valjček, airless aparat.
Na gladke površine (valovite in ravne plošče) lahko nanašamo premaz s čopičem ali valjčkom. Neravne, grobe površine (betonski strešniki) moramo obrizgati z airless aparatom (zaradi gostote barve je uporaba navadne »zračne pištole« neprimerna).
Opozorilo: Zaradi neravnin na grobi površini, bi lahko pod barvo, naneseno z valjčkom ali čopičem, v vdolbinah ostajal zrak, ki se ob ogrevanju in ohlajevanju širi in krči ter tako povzroči mikro razpoke v barvnem filmu in s tem zmanjša življenjsko dobo premaza.

Naredim sam ali naročim profesionalno izvedbo?

V kolikor imate ustrezno znanje in opremo, je verjetno ta odločitev jasna. V kolikor ne, vam lahko pomagamo z naštetjem nekaj prednosti profesionalne vgradnje:

  • 5 letna garancija na opravljeno delo
  • Storitev na ključ – ogled, strokovno svetovanje in prenova
  • Delo končano v dveh delovnih dneh
  • Čista okolica po končanju dela
  • Usposobljenost za delo na višini
  • 25 let izkušenj z obnovami streh